Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

булана

 

Тълковен речник

ж. Дебело вълнено покривало с дълги влакна.
Губер.

Подробна информация от Wikipedia

Булава - „Булава“ (на руски: Булава, „боздуган“; РСМ-56) балистична ракета за изстрелване от подводници, разработена за Военноморския флот на Русия и инсталирана от 2013 година на новоразработения клас подводници „Борей“.
Булавейо - Булавейо, или Булауейо, също Булавайо и Булауайо, е вторият по големина град в Зимбабве след столицата Хараре.
Булачани - Булачани (на македонска литературна норма: Булачани) е село в община Гази Баба на Северна Македония.
Булан - Була̀н е хазарски владетел, смятан за инициатор на обръщането на хазарите в сектата на юдаизма караизъм, и основоположник на династията на Буланидите.
Бузана - Буза̀на (на италиански: Busana, на местен диалект Buṣâna) е село в северна Италия, община Вентасо, провинция Реджо Емилия, регион Емилия-Романя.
Буланиди - Буланидите са династия, управлявала в Хазария през IX-X век.
Буланжизъм - Буланжизмът е реваншистко обществено движение във Франция от края на 80-те години на 19 век под лозунга за война срещу Германската империя, преразглеждане на републиканската Конституция на Третата френска република от 1875 г.
Буламация - Буламация (на гръцки: Μπουλαμάτσια) е село в Егейска Македония, Гърция, в дем Касандра в административна област Централна Македония.
Буландински район - Буландински район е съставна част на Акмолинска област, Казахстан, с обща площ 6400 км2 и население 36 600 души (2010).
Булагати - Булагатите (на бурятски: булагадууд) са монголска етническа група в Русия.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.