Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

аукцио̀н

 

Тълковен речник

мн. аукциони, (два) аукциона, м. Спец. Периодично действащ стоков пазар, на който чрез наддаване се продават определени видове стоки.

Българо-Английски речник

auction

Подробна информация от Wikipedia

Търг - Аукционът е периодично действащ организиран стоков пазар, вид търг, на който чрез публично или тайно наддаване се извършва продажба на определени видове и качества стоки.
Акционерно дружество - Акционерно дружество (АД) е една от разновидностите на стопанското сдружаване. Това е предприятие, чийто капитал е образуван от вноските на съдружници, срещу които те получават акции.
Акция - Акцията е ценна книга, която е носител на право на собственост върху капитал. Срещу определен брой притежавани акции акционерът получава определен дивидент в края на всяка отчетна година за съответното акционерно дружество.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.