Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

-мант

 

Тълковен речник

Втора съставна част на сложни думи със значение "който гадае, предсказва".

Етимологичен речник

гр. “гадател”

Подробна информация от Wikipedia

Мантра - Мантрата е религиозна сричка, дума или стихотворение, обикновено написана на Санскрит. В зависимост от школата и философията, свързана с мантрата, тя може да бъде използвана по различен начин.
Мантиева акула - Мантиевата акула (Chlamydoselachus anguineus) е един от двата съществуващи вида от семейство Chlamydoselachidae.
Мантон - Манто̀н (на френски: Menton) е град във Франция, департамент Алп Маритим на регион Прованс-Алпи-Лазурен бряг.
Манта - Мантата (Manta birostris) е вид скатова хрущялна риба. Наричат я още морски дявол заради израстъците от двете страни на устата, наподобяващи рога.
Мантуа - Мантуа (на италиански: Mantova, Мантова) е град и община в Северна Италия, намиращ се в региона Ломбардия в Северна Италия, недалеч от границата с регионите Венето и Емилия-Романя, на 153 км югоизточно от Милано и на 145 км югозападно от Венеция.
Мантиест павиан - Мантиестия павиан (Papio hamadryas) или наричан още хамадриада е вид примат от семейството на Коткоподобните маймуни.
Мантарица - Мантарица е името на биосферен резерват в Родопите, България.
Манто Маврогенус - Манто Маврогенус (на гръцки: Μαντώ Μαυρογένους) е гръцка героиня от Гръцката война за независимост. Тя похарчва цялото си състояние за гръцката кауза.
Мантар - Манта̀р или членувано Манта̀ро (на гръцки: Μανιτάρι, Манитари, до 1927 Μαντάρι, Мантари) е бивше село в Република Гърция, Егейска Македония.
Мантикора - Мантикора или мантикор (на латински: Manticora) е легендарно митологично чудовище, описано най-напред от Ктезий, а след това и от Аристотел и Плиний Стари.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.