Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

ягуа̀р

 

Тълковен речник

мн. ягуари, (два) ягуара, м. Хищен бозайник от семейството на котките с жълто-червена козина и черни петна по нея, който живее в Америка.

Българо-Английски речник

зоол. jaguar, American leopard/tiger
ам. panther

Подробна информация от Wikipedia

Ягуар - Ягуарът (Panthera onca) е животно от семейство Котки. Той е най-голямата котка в западното полукълбо и третата най-голяма в целия свят (след лъва и тигъра).
Ягуар Рейсинг - Ягуар Рейсинг (на английски: Jaguar Racing) е бивш британски тим от Формула 1 (участвал в шампионата Формула 1 на ФИА от 2000 до 2004 година) и настоящ участник във Формула Е.
Ягуарунди - Ягуарунди (Puma yagouaroundi), отделян доскоро в самостоятелен род Herpailurus, е хищник от семейство Котки.
Ягуар (кола) - Ягуар (на английски: Jaguar, чете се Джагуар) е престижна британска марка автомобили. До 2008 г. е дъщерна компания на концерна Форд Мотър Къмпани.
Ягуар XK120 - Ягуар XK120 е спортен автомобил на Ягуар, произвеждан в периода 1948 - 1954. Сглобени са общо 12.055 екземпляра.
Ягуар (пояснение) - Ягуар може да се отнася за:
Януари - Януари е името на първия месец от годината според
Януарий (светец) - Свети Януарий (на латински: Januarius; на италиански: Gennaro, * 272 в Беневенто или Йополо, Калабрия, † ок.
Януари (пиеса) - „Януари“ е иносказателна пиеса от Йордан Радичков, написана през 1974 г.
Джанюариъс Макгахан - Джанюариъс Алойшиъс Макгахан (среща се и като Януари Алойзий Макгахан; на английски: Januarius Aloysius MacGahan) е американски журналист от XIX век.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.