Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

шумна

 

Тълковен речник

шумнеш, мин. св. шумнах, мин. прич. шумнал, св. – вж. шумвам.

Подробна информация от Wikipedia

Шумнатица (село) - Шумнатица е село в Южна България. То се намира в община Кирково, област Кърджали.
Шумнатица (рид) - Шумнатица e планински рид в югозападната част на Ихтиманска Средна гора, който заедно с Шипочански рид осъществява връзката на Средна гора с Рила.
Шумна пита - Шумна пита (Pitta versicolor) е вид птица от семейство Pittidae.
Шумнатото тепе – 1 - Шумнатото тепе – 1 е защитена местност в България. Разположена е в землището на село Ново село, Софийска област.Разположена е на площ 1,5 ha.
Шумнатото тепе – 2 - Шумнатото тепе – 2 е защитена местност в България. Разположена е в землището на София.Разположена е на площ 1 ha.
Шумнатица (защитена местност) - Шумнатица е защитена местност в България. Разположена е в землището на селата Лесидрен и Микре, област Ловеч.Разположена е на площ 27,4 ha.
Шумнатица - Шумнатица може да се отнася за:
Шумадия - Шумадия (на сръбски: Шумадија или Šumadija) е историко-географска и етнографска област в Сърбия, разположена в централната част на страната.
Шум на Джонсън–Найкуист - Шумът на Джонсън–Найкуист (термичен шум, Шум на Джонсън (John B. Johnson) или Шум на Найкуист (Harry Nyquist)) е електронен шум образуван от термичното възбуждане на зарядните носители (обикновено електрони) във вътрешността на електрически проводник в равновесие, което се случва независимо от това дали е приложено напрежение.
Шумадийски окръг - Шумадийският окръг (на сръбски: Шумадијски округ или Šumadijski okrug) е разположен в централната част на Сърбия, в историческата област Шумадия.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.