шумна

 

Тълковен речник

шумнеш, мин. св. шумнах, мин. прич. шумнал, св. – вж. шумвам.

Подробна информация от Wikipedia

Шумнатица (село) - Шумнатица е село в Южна България. То се намира в община Кирково, област Кърджали.
Шумнатица (рид) - Шумнатица e планински рид в югозападната част на Ихтиманска Средна гора, който заедно с Шипочански рид осъществява връзката на Средна гора с Рила.
Шумнатица - Шумнатица може да се отнася за:
Шумна пита - Шумна пита (Pitta versicolor) е вид птица от семейство Pittidae.
Шум на Джонсън–Найкуист - Шумът на Джонсън–Найкуист (термичен шум, Шум на Джонсън (John B. Johnson) или Шум на Найкуист (Harry Nyquist)) е електронен шум образуван от термичното възбуждане на зарядните носители (обикновено електрони) във вътрешността на електрически проводник в равновесие, което се случва независимо от това дали е приложено напрежение.
Шумадия - Шумадия (на сръбски: Шумадија или Šumadija) е историко-географска и етнографска област в Сърбия, разположена в централната част на страната.
Шума (село) - Шума е село в Западна България. То се намира в Община Годеч, Софийска област.
Шумава - Шумава (на чешки: Šumava, на немски: Böhmerwald) е планински масив, разположен главно в югозападна Чехия, югоизточна Германия и северна Австрия.
Шумата - Шумата е село в Северна България. То се намира в община Севлиево, област Габрово.
Шумава (национален парк) - Национален парк Шумава (на чешки: Národní park Šumava) е национален парк разположен в югозападна Чехия на територията на Пилзенски и Южнобохемски край, намиращ се в непосредствена близост до Германия и Австрия.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.