шира̀

 

Тълковен речник

Плодов сок, заготовка за вино, който се получава при пресоване на грозде.

Българо-Английски речник

must

Подробна информация от Wikipedia

Шира - Шира е плодов сок, заготовка за вино, който се получава при пресоване на грозде. Представлява мътна зелено-жълтеникава течност, в която се съдържат захари (глюкоза и фруктоза), киселини (винена и ябълчена), минерали, белтъчини и други вещества.
Шираз - Шираз е град в Иран, главен град на провинция Фарс, наричан градът на поетите, виното и розите. Има красиви градини с рози и портокалови дръвчета.
Ширазки университет - Ширазкият университет (на персийски: دانشگاه شيراز), известен преди като Пахлави университет, е държавно висше училище в Шираз, Иран.
Ширакаван (село) - Ширакаван (на арменски: Շիրակավան, на турски: Tavshankishlag) е село и община в Армения, област Ширак.
Ширак (село) - Ширак (на арменски: Շիրակ) е село и община в Армения, област Ширак. Според Националната статистическа служба на Република Армения през 2012 г.
Ширазки погром - Ширазкият погром е антиеврейски погром в иранския град Шираз, избухнал на 30 октомври 1910 г., и предизвикан от слуховете, че евреите са извършили ритуално убийство на мюсюлманско момиче.
Ширак - Ширак е област в северозападна Армения с площ от 2 681 кв. км. Областният ѝ център е град Гюмри.
ФК Ширак - Ширак (на арменски: Ֆուտբոլային Ակումբ Շիրակ Գյումրի) е арменски футболен отбор. Името на клуба идва от едноименната административно-географска област Ширак, разположена в североизточната част на Армения.
Шина (компютри) - Шина (на английски: computer bus) в компютърната техника е термин, използван в смисъл на компютърна шина или в смисъл на мрежа с топология тип „шина“.
Широка лъка - Широ̀ка лъ̀ка е село в Южна България, област Смолян, община Смолян.







thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.