Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

шедьо̀вър

 

Тълковен речник

мн. шедьоври, (два) шедьовъра, м. Изключително добро творческо постижение в областта на изкуството, литературата или културата в световен мащаб или сред творчеството на един автор. Всяка картина на Леонардо да Винчи е шедьовър.

Синонимен речник

(същ.) образец

Българо-Английски речник

masterpiece

Подробна информация от Wikipedia

Шедьовър - Шедьовър (на френски: chef-d'œuvre, буквално – произведение от висока класа, висша работа, работа на майстор) е уникално, непреходно и изключително произведение на изкуството, в което са вложени оригинална мисъл, талант и творчество.
Шедьоври на световното наследство в България - Шедьоврите на световното наследство в България са носители на нематериално културно наследство на страната, включени в Представителния списък на нематериалното културно наследство на човечеството на Организацията на обединените нации за образование, наука и култура (ЮНЕСКО).
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.