Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

швепс

 

Тълковен речник

швепсът, швепса, мн. швепсове, (два) швепса, м. Вид газирано безалкохолно питие.

Българо-Английски речник

швепс
м., само ед. schweppes.

Подробна информация от Wikipedia

Швепс - Швепс е световноизвестна запазена марка за безалкохолни напитки, в това число газирана вода и джинджър ел.
Шведски език - Швѐдският езѝк ( svenska) е северногермански език, говорен от около 10 млн. души основно в Швеция и отчасти във Финландия, особено по брега и на Оландските острови .
Шведска националсоциалистическа партия - Шведска националсоциалистическа партия (СНСП) (на шведски: Svenska nationalsocialistiska partiet; SNSP) е нацистка политическа партия в Швеция.
Шведска империя - Швеция е една от най-големите европейски сили на седемнадесети век. В съвременната скандинавска историография този период е известен като Шведската империя (на шведски: stormaktstiden, „Ерата на велика сила“ или „Ерата на власт“).
Шведска крона - Шведската крона (на шведски: svensk krona) е валутата и официалното разплащателно средство в Швеция.
Шведските крале - „Шведските крале“ е български игрален филм от 1968 година на режисьора Людмил Кирков, по сценарий на Николай Никифоров.
Шведски валхунд - Шведският валхунд (на шведски: Västgötaspets) е порода кучета, произлизаща от Швеция. Тя е създадена от викингите преди повече от 1000 години.
Шведска граматика -
Шведска академия - Шведската академия (на шведски: Svenska Akademien) е една от Кралските шведски академии, основана от Густав III през 1786 г.
Шведска война за независимост - Шведската война за независимост (на шведски: Befrielsekriget, 1521-1523) е гражданска война, в която шведският благородник Густав Васа успешно побеждава войските на краля на Дания и Калмарската уния Кристиан ІІ и обявява независимостта на Швеция.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.