ша̀шка

 

Тълковен речник

мн. шашки, ж. Остар. Сабя.

Българо-Английски речник

sabre; sword
миноподривна ШАШКА blasting cartridge

Подробна информация от Wikipedia

Шака Зулу - Шака (понякога наричан Чака) е монарх, широко известен с преобразуването на племето зулу от малък клан в началото в нация, която е господствала над частта от Южна Африка между реките Понголо и Мзимкхулу.
Шанкара - Шанкара (на деванагари: शङ्कर) (788 – 820 г.), също известен като Шанкарачаря или Ади Шанкарачаря („първият Шанкарачаря“, ачаря е титла давана на значими учители в индуизма), е индийски мислител, религиозен водач и поет.
Шарка - Шарка може да се отнася за:
Шавкат Мирзийоев - Шавкат Миромонович Мирзийоев (на узбекски: Шавкат Мирзиёев, Shavkat Mirziyoyev) е узбекистански политик, президент на Узбекистан от 2016 г., преди това министър-председател на страната (2003 – 2016).
Шапка - Шапката е част от облеклото на човека и се носи на главата. Тя идва в най-разнообразни цветове, размери и кройки.
Шарка Блу - Шарка Блу (на английски: Sharka Blue) е чешка порнографска актриса, родена на 7 април 1981 г. в град Хомутов в бивша Чехословакия, днешна Чехия.
Шайкач - Шайкачът е приет днес за сръбска национална шапка.
Шака - Шака (на италиански: Sciacca) е морски курортен град и община в Италия, провинция Агридженто на остров Сицилия.
Шашаварлия - Шашаварлия (на македонска литературна норма: Шашаварлија) е село в Община Щип, Република Македония.
Шака Кан - Шака Кан (на английски: Chaka Khan) е международно призната американска певица и авторка на песни, развила музикално творечство в продължение на четири десетилетия.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.