Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

чернова̀

 

Тълковен речник

мн. чернови, ж. Неокончателен вариант на текст. Чернова на писмо.

Синонимен речник

(същ.) проект, рисуване, чертане

Българо-Английски речник

rough copy, draft

Подробна информация от Wikipedia

Чернолапа котка - Чернолапата котка (Felis nigripes) е най-дребния представител на семейство Котки.
Чернивци - Чернивци́ или Черновци́ (на украински: Чернівці; на румънски: Cernăuţi; на руски: Черновцы) е град в Югозападна Украйна, административен център на Чернивецка област.
Чернивецка област - Чернивецка област (на украински: Чернівецька область; на румънски: Regiunea Cernăuţi; на руски: Черновицкая область) е една от 24-те области на Украйна.
Черновръх - Черновръх е село в Северна България. То се намира в община Трявна, област Габрово.
Чернокапци - Чернокапци е село в Североизточна България. То се намира в община Омуртаг, област Търговище.
Черновръшки рид - Черновръшки рид е рид във вътрешната структурна ивица на Средния Предбалкан, области Габрово и Ловеч, разположен между долините на реките Янтра и Видима.Издига се между долината на река Видима, която го отделя от Троянските възвишения на запад и Севлиевското поле на север.
Черноврат гмурец - Черновратият гмурец (Podiceps nigricollis) е птица от семейство Гмурецови (Podicipedidae). Среща се и в България.
Черноврат жерав - Черновратият жерав (Grus nigricollis) е вид птица от семейство Жеравови (Gruidae). Видът е световно застрашен, със статут Уязвим.
Черноврата стрелушка - Черновратата стрелушка (Platyceps collaris) е вид змия, срещаща се в Източното Средиземноморие, както и в България.
Чернораменен опосум - Чернораменният опосум (Caluromysiops irrupta) e вид опосум от семейство Didelphidae. Видът се среща в горите на Амазонка в Бразилия, Колумбия, Боливия и Перу.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.