Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

цяр

 

Тълковен речник

церът, цера, мн. церове, (два) цяра, м. Разг.
1. Лечебно средство; лек. Използвам билките като цяр.
2. Прен. Средство за премахване на нещо. За ревността и глупостта цяр няма.

Синонимен речник

(същ.) медикамент, лек, лекарство, лечебно средство
(същ.) средство

Българо-Английски речник

cure, remedy
нямам и за ЦЯР not have enough to swear by

Подробна информация от Wikipedia

Царство България - Царство България е официалното наименование на българската държава от 1908 до 1946 г. След Освобождението през 1878 г.
Църква - Църква или черква е храм, в който се отслужват християнски богослужения.
Царевица - Царевицата (Zea mays) е вид покритосеменно растение от семейство Житни (Poaceae). Тя е важна земеделска култура, която се използва за зърно, силаж и за зелен фураж.
Царево - Ца̀рево е град в Югоизточна България, област Бургас. Намира се в близост до град Ахтопол и отстои на 70 км югоизточно от Бургас.
Царевец - Царевец е хълм във Велико Търново, както и едноименна крепост в средновековния Търновград.
Царски орел - Царският орел (Aquila heliaca), наричан още и кръстат орел, каргуй е един от най-едрите орли в България, с малко по-малки размери от Скалния орел.
Цар лъв - Цар лъв (на английски: The Lion King) е американски анимационен филм от 1994 г., продуциран от Уолт Дисни Анимейшън Студиос и издаден от Уолт Дисни Пикчърс.
Црънча (област Смолян) - Црънча е село разположено в Югозападна България на около 2 километра от държавната граница с Гърция. То се намира в община Доспат, област Смолян.
Цюрих - Цюрих (на немски: Zürich; на френски: Zurich) е най-големият град в Швейцария с градско население 404 783 души (31.12.2014 г.), градска агломерация 1,3 милиона и метрополисен регион 1 830 000 души, административен център на кантон Цюрих.
Църква на адвентистите от седмия ден - Църквата на адвентистите от седмия ден е християнска протестантска църква със световно разпространение.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.