Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

Цѐрбер

 

Тълковен речник

мн. цербери, м.
1. В древногръцката митология – зло куче с три глави, което пази входа на ада.
2. Прен. Зъл, свиреп, строг пазач.

Синонимен речник

(същ.) страж, пазач, пазител

Българо-Английски речник

мит. Cerberus (и прен.), the hound of hell

Подробна информация от Wikipedia

Цербер - Цербер в древногръцката митология е куче с три глави, покрити със змии, родено от Тифон и Ехидна, което пази изхода на подземния свят, като пуска всеки да влезе, но никого да излезе.
Цербер (спътник) - Цербер (S/2011 (134340) 1) е естествен спътник на Плутон. Открит е на 20 юли 2011 г., което прави спътника четвърти.
Цербер (пояснение) - Цербер може да се отнася до:
Цербер (полукълбо) - Цербер е част от географията на Марс. Отговаря на територия около ширина: 20° на юг и 55° на север и дължина: 150° до 230°.
Церера (планета джудже) - Церѐра (бивше обозначение 1 Церера) е най-малката позната планета джудже в Слънчевата система и единствената, която се намира в астероидния пояс.
Церера - Церера е римска богиня на плодородието и на подземния свят, богиня на майчинството и брака. Отъждествява се в гръцката митология с Деметра.
Гръбначно-мозъчна течност - Гръбначно-мозъчната течност (ГМТ), известна още като ликвор, церебрално гръбначна течност, ликворна течност (на латински: Liquor cerebrospinalis) обикновено е безцветна физиологична течност, която се произвежда от хороидния плексус на мозъка и циркулира в менинговите канали на централната нервна система (ЦНС).
Церера (пояснение) - Церера може да се отнася за:
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.