Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

хард

 

Тълковен речник

неизм. Като прил. Твърд, корав, як, силен, стабилен; тежък, суров.

Подробна информация от Wikipedia

Хард - Хард (на немски: Hard) е селище в Западна Австрия. Разположено е на южния бряг на Боденското езеро в окръг Брегенц на провинция Форарлберг, на 2 km от границата с Швейцария.
Хард рок - Хард рокът е вариация на рок музиката, чиито най-ранни корени са в гаражния рок и психеделията от средата на 60-те.
Хардуер - Хардуерът е вид техника. Изграден е от електрически вериги. Думата е чуждица в българският език. Употребява се главно (но не винаги) в сферата на информационните технологии.
Харди бойз - Харди бойз, често наричани просто Хардита, е кеч отбор, включващ истинските братя Джеф и Мат Харди. Те са подписали с WWE, където те участват в шоуто Първична сила.Първоначално те започват като отбор през 1993 в независимите компании в Северна Каролина, печелейки Отборните титли на NWA 2000, и откриват Организацията по модерно екстремни граплинг изкуства, където стават Отборни шампиони на OMEGA.
Хардуерна виртуализация - Хардуерна виртуализация е вид виртуализация на ниво цялостна хардуерна компютърна платформа, създаване на логически абстракции на някои компоненти или само осигуряването на необходимата функционалност за поддръжка на различни операционни системи.
Хардуерен порт - В компютърния хардуер портът е мястото за съединение (физическо или логическо) на компютъра с други компютри или периферни устройства.
Хардкор титла на WWE - Хардкор титлата на WWE е бивша хардкор кеч титла на World Wrestling Federation (предшишното име на WWE), която се залага под "правилата на хардкора" (без дисквалификации, без отброяване и тушовете важат навсякъде).
Хардкор пънк - Хардкор пънк (или само хардкор) е стил в музиката и отделна субкултура, произлизащ от американската и британските пънк сцени в края на 70-те.
Хардкор (филм) - „Хардкор“ (Hardcore; Hardcore Henry в САЩ) е руско-американски научнофантастичен екшън филм от 2015 г.
Харденберг (род) - Харденберг (на немски: Hardenberg) е стар долносаксонскиi благороднически род.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.