Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

фѐдер

 

Тълковен речник

Дъсчица за свързване на дървена сглобка на прозорец.

Синонимен речник

(същ.) зъб, шип

Българо-Английски речник

фѐдер
м., -и, (два) фѐдера техн. cleat.

Подробна информация от Wikipedia

Жак Федер - Жак Федѐр (на френски: Jacques Feyder) е белгийско-френски режисьор, сценарист и актьор.
Федерико Фелини - Федерѝко Фелѝни (на италиански: Federico Fellini) е италиански кинорежисьор и киносценарист, представител на неореализма в италианското кино.
Федерален президент (Германия) - Федералният президент (на немски: Bundespräsident; още бундеспрезидент) е държавният глава на Федерална Република Германия (докато главите на отделните федерални провинции са наричани само президенти).
Федерални провинции на Германия - Германия е федерална република, съставена от 16 федерални провинции. На немски език провинцията се нарича Land (което означава и страна, държава, земя), а в книжовния неюридически език също и Bundesland (съюзна, федерална).
Федерална космическа агенция - Федералната космическа агенция на Русия (на руски: Федеральное космическое агентство России, Роскосмос) е федерален орган на изпълнителната власт на Русия, осъществяващ функции по оказване на държавни услуги, управление на държавно имущество и изследване, използване на космическото пространство за мирни цели, международно сътрудничество при реализация на съвместни проекти и програми в областта на космическата дейност.
Федерално бюро за разследване - Федералното бюро за разследване (ФБР, на английски език Federal Bureau of Investigation, FBI) е федерален правоприлагащ орган и контраразузнавателна специална служба, която е основният разследващ орган на Министерството на правосъдието на САЩ.
Федерико Гарсия Лорка - Федерѝко Гарсѝя Ло̀рка (на испански: Federico García Lorca) е испански поет и драматург. Емблематична фигура на Поколението от 27-ма, той е убит от националистите в началото на Испанската гражданска война.
Федерален резерв - Федералният резерв (на английски: Federal Reserve System, Federal Reserve; неформално Fed, на български: Фед) е централната банкова система на САЩ, основната институция, която определя паричната политика на Съединените американски щати.
Федерално правителство на Съединените американски щати - Федералното правителство на Съединените щати (на английски: The Federal Government of the United States) е националната (федерална) система на управление на Съединените американски щати, конституционна република в Северна Америка, състояща се от 50 щата, един федерален окръг и 14 територии.
Федерална служба за сигурност - Федерална служба за сигурност на Руската федерация (на руски: Федера́льная слу́жба безопа́сности Росси́йской Федера́ции, ФСБ) е национална служба за сигурност в Русия и правоприемник на КГБ.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.