Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

умѐря

 

Тълковен речник

умериш, мин. св. умерих, мин. прич. умерил, св. – вж. умервам.

Българо-Английски речник

умѐря
= умѐрвам гл. hit; ~ целта hit the target.

Подробна информация от Wikipedia

Умерен климат - Умерените климатични пояси се намират между тропиците и полярните области на Земята. Тези зони обикновено имат по-голяма годишна температурна амплитуда и по-отчетливи сезонни промени в сравнение с тропичните климати, където такива вариации са малки.
Умереноконтинентален климат - Умереноконтиненталният климат е вид климат, характеризиращ се с горещо лято, хладна зима и малки количества валежи.
Умерени иглолистни гори - Умерените иглолистни гори са сухоземен биом, който се намира в умерените райони на света с топли лета и хладни зими и подходящи за поддържане на гората валежи.
Умерени широколистни и смесени гори - Умерени широколистни и смесени гори са биом, един от основните хабитатни типове във физикогеографската класификация на Световния фонд за природата.
Климатична класификация на Алисов - Климатичната класификация на Алисов е система за класифициране на климата, която се основава на глобалното движение на въздушните маси.
Умерена монархия - Умерената монархия е вид монархия, където законодателната и изпълнителната власт се намират в различни ръце.
Ум ер-Расас - Ум ер-Расас (арабски: أم الرّصاص) е археологически обект в Йордания, който съдържа останки от римски, византийски и ранни мюсюлмански цивилизации.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.