Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

увѝя

 

Тълковен речник

увиеш, мин. св. увиснах, мин. прич. увиснал, св. – вж. увисвам.

Българо-Английски речник

Подробна информация от Wikipedia

Увиснал - „Увиснал“ (на английски: Hung) е драмедиен сериал идея на Дмитри Липкин и Колет Бърсън, чиято премиера е по HBO на 28 юни 2009 г.
Църква на съединените с Рим българи - Църквата на съединените с Рим българи или Съединена българска църква или Българската униатска църква е sui juris поместна църква с източен обряд, в пълна уния с Римокатолическата църква.
Източнокатолически църкви - Източнокатолическите църкви са онези части на католическата църква, които признават върховенството на римския папа и католическите догми, но използват някои от източните обреди.
Пълзящо растение - Пълзящите (увивните) растения са растения, които не се издигат високо над земята поддържани от собственото си стъбло, но могат да се изкачват нагоре като например се увиват около други растения и подпори или използват неравности по скали, фасади на сгради и т.н.
Кукушка уния - Кукушката уния е акция на българските първенци от 1859 година за сключване на уния с Рим, целяща придобиване на самостоятелен български владика в града, след която в крайна сметка Кукуш пръв от българските градове се сдобива с православен български владика - Партений Зографски.
Мавританска угия - Угията (на арабски: أوقية) е официалната валута и разплащателно средство в Мавритания.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.