Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

тя

 

Тълковен речник

вин. нея, крат. я, дат. остар. неи и ней, крат. и, лично мест.
1. За заместване на лице или предмет от женски род, за които се говори. Мария ще дойде с мене. – Само тя ли, и аз искам! В дъното е кухнята, но тя е още в ремонт. Аз седя до Надежда, а до нея е Петър.
2. За посочване на лица от женски род; тази, това. А тя – кимнах към нея с глава – какво да прави• Виж! Тя е новата ни учителка!
• Беше тя. Разг. Свърши и вече няма да се повтори.

Българо-Английски речник

she

Подробна информация от Wikipedia

Тя - Тя може да се отнася за:
Тяншан - Тяншан (на китайски – Небесни планини) (на киргизки: Ала-Тоо, Теңир-Тоо; на таджикски: Тиён Шон; на китайски: 天山, пинин: Tiān Shān, на уйгурски تەڭرىتاغ, Тәңри тағ; на казахски: Алатау, Тәңіртау; на узбекски: Tyan Shan; на монголски: Тэнгэр уул; на руски: Тянь-Шань) е мощна планинска система в Средна и Централна Азия, разположена между 40° и 45° с.ш., 67° и 95° и.д., на протежение от 2450 km, от които1250 km на територията на Китай (източната част на планината), а останалите 1200 km (западната ч...»
Тя и той - „Тя и той“ е български сериал (комедия, ситком) от 2002 г. на режисьора Станислав Тодоров-Роги, по сценарий на Ги Льопаж и Силви Леонар.
Тя (филм, 2013) - „Тя“ (на английски: Her) е американски филм от 2013 г. Сценарист и режисьор е Спайк Джоунз.
Тятя - Тятя (на руски: Тятя, на японски: 爺爺岳) (Чачадаке, Чача, Цяця, Чачанобори, Чачанупури, Св. Антоний, Софунобори) е стратовулкан с 3 кратера, издигащ се в североизточната част на остров Кунашир, принадлежащ към веригата на Южните Курилски острови, Сахалинска област на Русия.
Тянгун-1 - Тянгун-1 (на китайски: 天宫一号, буквално „Небесен дворец 1“) е китайска експериментална космическа станция от програмата Тянгун, състояща се от един единствен модул-лаборатория, предназначена за тестова платформа за скачвания с Шънджоу, орбитални операции и за тестване на основни подсистеми.
Тялинг Купманс - Тялинг Купманс (на нидерландски: Tjalling Koopmans) е американски икономист от нидерландски произход. През 1975 г., заедно с Леонид Канторович, печели Нобелова награда за икономика за приноса му в теорията за оптималното разпределение на ресурсите.
Тя е пич - Тя е пич (на английски: She's the Man) е американски комедиен филм от 2006 г., в който участват тийн звездите Аманда Байнс и Чанинг Тейтъм.
Тянко Йорданов - Професор Тянко Колев Йорданов е български учен (географ), както и водещ на телевизионното предаване „Атлас“.
Тяншански сеносъбирач - Тяншански сеносъбирач (Ochotona iliensis) е вид бозайник от семейство Пискуни (Ochotonidae) ендемичен за Северозападен Китай.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.