Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

търг

 

Тълковен речник

търгът, търга, мн. търгове, (два) търга, м. Публична състезателна разпродажба, при която продаваното получава този, който предложи най-голяма цена.
прил. тържен, тръжна, тръжно, мн. тръжни. Тръжна цена.

Българо-Английски речник

auction
на ТЪРГ by auction/tender
изкарвам на ТЪРГ put up to/for auction; bring under the hammer
продавам на ТЪРГ sell by auction
отдавам на ТЪРГ put out to contract; let by contract
вземам/печеля ТЪРГ obtain/get/sеcure/undertake a contract
лице, което произвежда ТЪРГ auctioneer
участник в ТЪРГ bidder

Подробна информация от Wikipedia

Търг - Аукционът е периодично действащ организиран стоков пазар, вид търг, на който чрез публично или тайно наддаване се извършва продажба на определени видове и качества стоки.
Търговище - Търго̀вище (до 1934 година – Ескѝ Джумая̀) е областен град в Североизточна България, административен и стопански център на едноименната община Търговище и област Търговище.
Търговище (област) - Област Търговище е област в България. Заема площ от 2 710,4 км2 и има население 118 671 души (по експресни данни от преброяване 2011).
Търговище (община) - Община Търговище е разположена в Североизточна България и е една от съставните общини на област Търговище.
Търговище (област Видин) - Търго̀вище е село в Северозападна България. То се намира в община Чупрене, област Видин. Населението му е около 141 души (2015).
Търговска марка - Търговската марка е символ, който се използва от физическо лице, бизнес-организация или друго юридическо лице с търговска цел.
Търговище (Румъния) - Търговище (на румънски: Târgoviște) е град и административен център в окръг Дъмбовица, Румъния. Градът е резиденция на владетеля на страната и столица между 1396 и 1714 г.
Търговско споразумение за борба с фалшифицирането - Търговското споразумение за борба с фалшифицирането (на английски: Anti-Counterfeiting Trade Agreement, абревиатура: АСТА, фонетично АКТА) е многостранно международно търговско споразумение за опазване на интелектуалната собственост в Интернет и на пазара за информация и информационни технологии и стоки, основани на информационните технологии.
Търговска несъстоятелност - Търговската несъстоятелност (позната още и като банкрут или фалит) е съдебно производство на универсално принудително изпълнение за удовлетворяване кредиторите на длъжник (обикновено това е търговец), който е неплатежоспособен или свръхзадължен.
Търговско дружество - Търговското дружество, наричано също компания или корпорация, е юридическо лице, създадено за извършването на търговска дейност.Дружеството е организация и корпорация с юридическа правосубектност, която обединява хора с обща цел, обикновено за печалба.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.