Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

тряс

 

Тълковен речник

междум. За наподобяване на силен и рязък шум – от гръм, падане, взрив и др.

Българо-Английски речник

bang

Подробна информация от Wikipedia

Трявна - Тря̀вна (правопис до 1945 г. Трѣвна) е град в област Габрово, Централна Северна България. Той е административен и стопански център на едноименната община Трявна.
Тристан и Изолда - Легендата за Тристан и Изолда е влиятелен трагичен рицарски роман, преразказван в множество източници с множество варианти.
Тръстеник - Тръстенѝк е град в Северна България. Той се намира в Област Плевен и е в близост до град Плевен. Градът се намира в община Долна Митрополия и е най-голямото населено място в нея.
Трявна (община) - Община Трявна се намира в Северна България и е едно от съставните общини на област Габрово.
Тристан да Куня - Тристан да Куня (на английски: Tristan da Cunha) представлява група вулканични острови, архипелаг, намиращ се в южната част на Атлантическия океан на 2816 km от Южна Африка и на 3360 km от Южна Америка.
Треска Зика - Треска Зика (Zika Fever) е арбовирусна инфекция при хората. Вирусът е от род Flavivirus и се пренася от комари предимно от род Aedes.
Треска - Треската, наричана още атлантическа треска (Gadus morhua), е трапезна риба от семейство Gadidae, с ниско съдържание на мазнини.
Тресончани - Тресончани или тресанчани (на македонска литературна норма: Тресончани) са жителите на дебърското мияшко село Тресонче (Тресанче), днес в Северна Македония.
Треска от долината Рифт - Треска от долина Рифт е вирусна зооноза, която засяга предимно животни, но боледуват също и хора. Заболяването се разпространява, чрез ухапване от заразени комари, представители на род Aedes и Culex.
Тристранен пакт - Тристранният пакт е военно-политически съюз на Германия, Италия и Япония, основен участник във Втората световна война.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.