трупен

 

Тълковен речник

трупна, трупно, мн. трупни, прил. Който се отнася до труп1 (във 2 знач. ). Трупна миризма.

Подробна информация от Wikipedia

Трулензис - Трулензис е антично занаятчийско и земеделско селище, съществувало на изхода на Искърското дефиле край с.Кунино, Врачанско.
Трупно вкочаняване - Трупното вкочаняване (лат. rigor mortis) е един от признаците на смъртта, причинен от химическите промени в мускулите след настъпването на смъртта.
Трупно изсъхване - Трупното изсъхване е един от основните признаци на окончателната биологична смърт на организма. Изразява се в загубата на влага от тъканите на трупа, вследствие на изпарение.
Трупна бледост - Трупната бледост (лат. pallor mortis), наричана още смъртна бледост, мъртвешка бледост или послесмъртна бледост, е един от признаците на смъртта.
Трупно изстиване - Трупното изстиване (лат. Algor mortis), наричано още послесмъртно изстиване, е един от признаците на смъртта.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.