Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

трио̀н

 

Тълковен речник

мн. триони, (два) триона, м. Инструмент с назъбено метално острие и дървена дръжка за рязане на дъски.

Българо-Английски речник

saw; hand-saw, bow-saw
(за дърва) frame-saw
(голям, за двама души) large saw, pit-saw
режа с ТРИОН saw

Подробна информация от Wikipedia

Трион - Трион е инструмент, който използва твърдо острие или жица с абразивен край за разрязване на по-меки материали.
Северноамериканска пернатонога кукумявка - Северноамериканската пернатонога кукумявка (Aegolius acadicus) е вид птица от семейство Совови (Strigidae).
Трион (пояснение) - Трион е име на:
Музикален трион - Музикален трион в музиката е музикален перкусионен инструмент със специфичен звук от групата на идиофоните.
Тригонометрия - Тригонометрията (на старогръцки: τρίγωνον и μέτρον, „триъгълник“ и „мярка“) е дял на математиката, изучаващ отношенията на ъглите и страните в триъгълника.
Тринидад и Тобаго - Тринидад и Тобаго (на английски: Trinidad and Tobago; на испански: Trinidad y Tobago; на френски: Trinité-et-Tobago), официално Република Тринидад и Тобаго, е държава от Карибския басейн, в непосредствена близост до северния бряг на Южна Америка.
Трифон Зарезан - Трифон Зарезан (или Ден на лозаря) е български народен празник в чест на свети Трифон.
Трифон Иванов - Трифон Маринов Иванов (27 юли 1965 – 13 февруари 2016 г.) е български футболист, най-добрият централен защитник в историята на българския футбол.
Тригонометрична функция - Тригонометричните функции в математиката са функции на ъгли. Използват се в геометрията за изследване на триъгълници и моделиране на периодични процеси.
Трифон Силяновски - Трифон Димитров Силяновски е български композитор, пианист, педагог, музикален теоретик, философ. Преподавател в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство ­Пловдив (1982­-91) и извънреден професор в Националната музикална академия „Проф.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.