Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

тѐрца

 

Тълковен речник

тон с три степени горе или долу от основния тон;
1/60 част от секундата

Българо-Английски речник

1. муз. third
голяма/малка ТЕРЦА a major/minor third
2. мат. one-sixtieth of a second
3. карти run of three

Подробна информация от Wikipedia

Терца (интервал) - Терца (от латински – terta, през италиански – terza – „трета“) е музикален интервал, при който два тона от диатоничния лад отстоят помежду си на 2 степени.
Тера Патрик - Тера Патрик (на английски: Tera Patrick) е артистичен псевдоним на Линда Ан Хопкинс (Linda Ann Hopkins) – американска порнографска актриса, еротичен модел и продуцент.
Терцио - Терцио (на испански: Tercio (произношение ˈterθjo) – „третина"; или Tercio Español, „Испанска тертина") е военна единица на Испанската империя по време на ерата на господството на Хабсбургска Испания в Европа и по време на Ренесанса.
Тера Мариана - Тера Мариана (Земята на Мария, Маарьямаа) е официалното название на средновековна Ливония или Стара Ливония (на немски: Alt Livland; на естонски: Vana-Liivimaa; на литовски: Livonija), която се образува в резултат на Ливонския кръстоносен поход на територии, включващи днешна Естония и Латвия.
Терапия - Виж още лечениеТерапията (от гр. θεραπεία - лечение) е подход за възстановяване на здравния баланс в организма, това е медицинска наука, която изучава методите и средствата за прекратяване на болестния процес и възстановяване на нормалното състояние на организма.
Теракотена армия - Теракотената армия (традиционен китайски:兵馬俑, опростен китайски 兵马俑, пинин bīngmǎ yǒng) е археологическа находка и произведение на изкуството, открито през 1974 година, се намира в планината Лишан, предградието на гр.
Терапия на вазимоотношенията родител-дете - Терапията на взаимодействието родител-дете (ТВРД) /Parent–child interaction therapy (PCIT) на англ./ е форма на поведенчески тренинг за родители разработен от Шейла Ейберг и е предназначен за деца межу 2 – 7 г.
Тера-3 - 45.848, 73.518
Теравада - Терава́да, Тхерава́да, Ставиравада, Стхавиравада (пали: theravāda, на санскрит: थेरवाद, theravāda; स्थाविरवाद, sthāviravāda – „Учение на най-старите в ордена“) е най-старият клон на будизма, оцелял до днес.
Тера Джой - Тера Джой (на английски: Tera Joy) е артистичен псевдоним на чешката порнографска актриса Тереза Прочазкова, родена на 1 октомври 1981 година в Среднобохемски край.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.