теро̀р

 

Тълковен речник

м., само ед.
1. Система за политическо или религиозно преследване.
2. Начин на властване чрез насилие. В страната владее терор. Упражнявам терор.
• прил. терористичен, терористична, терористично, мн. терористични.
• прил. терористически, терористическа, терористическо, мн. терористически.

Синонимен речник

(същ.) гнет, ужас, страх, заплаха, безпокойство, измъчване, изтезание, насилие, преследване

Българо-Английски речник

terror, terrorism; intimidation

Подробна информация от Wikipedia

Тероризъм - Тероризъм (от латински: terror – страх) е понятие без приета международна дефиниция. Потърпевшите от терористичните актове могат да бъдат висши длъжностни лица; военни; хора, които обслужват интересите на правителствата; или обикновени граждани.
Терористичен акт на летище Бургас - Терористичният акт на летище „Бургас“ в България е бомбен атентат срещу автобус с израелски туристи станал на 18 юли 2012 г.
Терористичен акт в Беслан - Терористичният акт в град Беслан на Република Северна Осетия, Руска федерация е извършен в първите дни на септември 2004 година.
Терористичен акт на Дубровка - Терористичният акт в Театралния център на Дубровка на улица „Мелников“ (край метростанция „Дубровка“), Москва, Русия е криза със заложници от 23 до 26 октомври 2002 година.
Терористични актове в България (1984 – 1987) - В периода 1984 – 1987 г., в хода на т.нар. Възродителен процес, в България са разкрити 42 нелегални протурски групи; извършени са терористични актове и саботажни акции.
Терористични атаки в Брюксел от март 2016 г. - Сутринта на 22 март 2016 г. в Брюксел, столицата на Белгия, настъпват 3 експлозии – 2 са на летище „Завентем“, третата е в метростанция „Малбек“.
Терористичен акт в Ница през 2016 г. - Терористичният акт в Ница е извършен вечерта на 14 юли 2016 г., когато мъж врязва товарен камион в тълпата, събрала се да празнува националния празник на Франция – превземането на Бастилията.
Терористичен акт на летище Домодедово - Терористичният акт на летище "Домодедово" е терористичен акт, извършен на 24 януари 2011 г. в международната зала за посрещачи на московското летище Домодедово, Русия.
Терористичен акт в Брайтън - Терористичният акт в Брайтън (на английски: Brighton hotel bombing) е извършен от Ирландската републиканска армия (ИРА) в „Гранд Хотел“, гр.
Терористичен акт в Берлин през 2016 г. - На 19 декември 2016 г. в около 20 часа местно време камион се врязва в коледен базар на Брайтшайдплац в германската столица Берлин, убивайки най-малко 12 и ранявайки над 50 души.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.