тено̀р

 

Тълковен речник

мн. тенори, (два) тенора, м.
1. Спец. Висок мъжки певчески глас.
2. Певец с такъв глас. Концерт на тримата тенори.
• прил. теноров, тенорова, тенорово, мн. тенорови. Тенорова ария.

Българо-Английски речник

муз. tenor

Подробна информация от Wikipedia

Тенор - Тенорът е най-високият мъжки певчески глас с честота от 130 до 440 Hz, чийто диапазон е между този на алта и баритона.
Тенорио (река) - Тенорио е река в Коста Рика, сливаща се с река Коробичи преди да се влее в река Темписке.
Тенорио - Тенорио може да се отнася за:
Теория на Големия взрив - Големият взрив е космологична научна теория, описваща ранното развитие на Вселената. Разширяването на Вселената, което следва от уравненията на общата теория на относителността, бива потвърдено с наблюденията за раздалечаване на галактиките.
Тероризъм - Тероризъм (от латински: terror – страх) е понятие без приета международна дефиниция. Потърпевшите от терористичните актове могат да бъдат висши длъжностни лица; военни; хора, които обслужват интересите на правителствата; или обикновени граждани.
Теория за Големия взрив - „Теория за Големия взрив“ (на английски: The Big Bang Theory) е американски ситком, създаден от Чък Лори и Бил Прейди, който дебютира на 24 септември 2007 г.
Терористичен акт на летище Бургас - Терористичният акт на летище „Бургас“ в България е бомбен атентат срещу автобус с израелски туристи станал на 18 юли 2012 г.
Тенерифе - Тенерифе (на испански: Tenerife) е най-големият и населен канарски остров с площ от 2034 km² и население 908 555 души (2011).
Терористичен акт на Дубровка - Терористичният акт в Театралния център на Дубровка на улица „Мелников“ (край метростанция „Дубровка“), Москва, Русия е криза със заложници от 23 до 26 октомври 2002 година.
Теория на хаоса - Теория на хаоса е математически апарат, опериращ на базата на поведението на някои нелинейни динамични системи и описващ явление, известно като хаос — още и като термина „чувствителност към началните условия“.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.