тафта̀

 

Тълковен речник

ж., само ед. Вид шумолящ копринен плат. Рокля от тафта.
• прил. тафтен, тафтена, тафтено, мн. тафтени.

Българо-Английски речник

текст, taffeta

Подробна информация от Wikipedia

Тафта - Тафта̀та е шумящ, лъскав, гладко изтъкан плат от копринени или синтетични нишки. Думата е от персийски произход и означава "усукана сплитка".
Тафталидже - Тафталидже или книжовно Тахталидже (на македонска литературна норма: Тафталиџе) е квартал на Скопие, столицата на Република Македония.
Татарстан - Татарстан (на татарски: Татарстан Республикасы, на руски: Республика Татарстан, на български: Република Татарстан) е субект в състава на Руската Федерация.
Татари - Татарите (на татарски: Татарлар или Tatarlar) е събирателен термин за няколко днешни тюркски народи в Източна Европа и Сибир.
Тантал (елемент) - Танталът (Ta) е химичен елемент от V група на периодичната система, преходен метал.
Тантал (митология) - Тантал (на старогръцки: Τάνταλος, Tántalos; на латински: Tantalus) в древногръцката митология е прародител на Танталидите.
Татарево (област Пловдив) - Татарево е село в Южна България. То се намира в община Първомай, област Пловдив.
Тартар - Това е статия за митологичното място. За статията за соса вижте Тартар (сос).Тартар (на гръцки: Τάρταρος) в древногръцката митология е един от първите богове и дълбока бездна, появила се от Хаос (митология), най-мрачното място в подземния свят, затвор за победените богове и титани, място за наказаните от боговете.
Татарски език - Татарският език (татар теле) е тюркски език говорен от около 8 000 000 души в Русия, Сибир, Китай, Турция, Полша, Украйна, Финландия, Естония и Централна Азия.
Тата Груп - Тата груп (на хинди: टाटा समूह) е транснационален концерн, базиран в Мумбай, Индия. Тата обединява общо 114 компании в 8 различни сектора, в областта на автомобилостроенето, стоманопроизводството, електрониката, информационни технологии, енергетика и други.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.