Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

та̀рзус

 

Тълковен речник

мед. Задната част на ходилото, съставена от задноходилни кости, разположени в два реда. Към проксималния ред се отнасят скочната и петната кост, а към дисталния – ладиевидната, кубовидната и трите клиновидни кости.

Българо-Английски речник

та̀рзус
м., само ед. мед. tarsus, instep.

Подробна информация от Wikipedia

Тарзус - Тарзус може да се отнася до:
Тарзус (клепачи) - Тарзусът е част от клепачите на очите. Представлява фибро-еластична пластина, върху която е опъната клепачната конюнктива.
Тартуски мирен договор между Русия и Естония - Тартуският мирен договор (на естонски: Tartu rahu, буквално „Тартуски мир“) или Договор от Тарту е мирен договор между Естония и Руската съветска федеративна социалистическа република, подписан на 2 февруари 1920 г.
Тартус - Тартус (на арабски: طرطوس) е град в западна Сирия, административен център на мухафаза Тартус. Населението му е около 115 769 души (2004).Разположен е на брега на Средиземно море, на 78 km западно от Хомс и на 30 km северно от границата с Ливан.
Тартуски университет - Тартуският университет (на естонски: Tartu Ülikool; на латински: Universitas Tartuensis) е класически университет в град Тарту и най-големият и високо ранжиран в класациите на естонските университети.
Таруса - Таруса (на руски: Таруса) е град в Русия, административен център на Таруски район, Калужка област. Населението на града към 1 януари 2018 е 9101 души.
Тартуски мирен договор - Тартуските мирни договори са мирни договори между Руската съветска федеративна социалистическа република от една страна и независимите Естония и Финландия, които преди това са част от Руската империя, от друга.
Тартус (мухафаза) - Тартус е провинция (мухафаза) в Северозападна Сирия с площ 1890 км2 и население 750 000 души (2007).
Московско-Тартуска семиотична школа - Московско-Тартуска семиотична школа e школа в областта на семиотиката, която е формирана през 1964 и ръководена тогава от Юрий Лотман.
Тарс - Тарс (на турски: Tarsus) е град в Южна Турция, вилает Мерсин. Разположен е в историческата област Киликия, на 20 km от брега на Средиземно море.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.