Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

сюжѐт

 

Тълковен речник

мн. сюжети, (два) сюжета, м. Спец. Съвкупност от действия и събития, които изграждат основата на литературна творба. Интересен и увлекателен сюжет.
прил. сюжетен, сюжетна, сюжетно, мн. сюжетни. Сюжетни линии в творба.

Синонимен речник

(същ.) тема, въпрос, предмет

Българо-Английски речник

subject(-matter)
(фабула) plot

Подробна информация от Wikipedia

Сюжет - Сюжет (на френски: sujet) в художествените произведения е ходът на действието или наборът от събития в една история с причинно-следствените връзки между тях.
Хари Потър и Философският камък - „Хари Потър и Философският камък“ (на английски: Harry Potter and the Philosopher's Stone) е първият роман от поредицата за Хари Потър на световноизвестната писателка Джоан Роулинг.
Сюжетна арка - Сюжетната арка е удължена или продължаваща сюжетна линия в медиите с начин на разказване чрез епизоди като телевизията, комикс списанията, игрите на дъска, видео игрите и в някои случаи филмите.
Обрязване - Мъжкото обрязване (на латински: circumcisio – да изрезеш) е хирургическо отстраняване на препуциума – кожата, покриваща главичката на пениса.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.