Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

сърѐбрен

 

Тълковен речник

съребрена, съребрено, мн. съребрени, прил.
• Роднини по съребрена линия. Лица, които имат общ родоначалник, но не произхождат едно от друго (не са родители, деца, внуци един спрямо друг).

Българо-Английски речник

юр. collateral
роднините по СЪРЕБРЕН а линия the lateral branch (of a family)

Подробна информация от Wikipedia

Сребрено - Сребрено или Сребрени, понякога Стребрено или Стребрени (на гръцки: Ασπρόγεια, Аспр̀огия, до 1926 година Στρέμπενο, Стрембено, катаревуса Στρέμπενον, Стрембенон) е село в Република Гърция, в дем Суровичево, област Западна Македония с 375 жители (2001).
Сребреница - Сребреница (на сръбски: Сребреница) е град в Република Сръбска, Босна и Херцеговина. Административен център на община Сребреница.
Сребрен Поппетров - Сребрен Поппетров Попдимитров (изписване до 1945 година Сребренъ попъ Петровъ) е български революционер, общественик и политик, виден деец на българското национално-освободително движение в Македония.
Сребреник - Сребреник (на босненски: Srebrenik) е град в Североизточна Босна и Херцеговина в състава на Тузлански кантон от Федерация Босна и Херцеговина.
Сребреница (община) - Община Сребреница (на сръбски: Општина Сребреница) е разположена в Република Сръбска, част от Босна и Херцеговина.
Клане в Сребреница - Клането в Сребреница е военно престъпление по време на гражданската война в Босна и Херцеговина, което е класифицирано от трибунала на ООН като геноцид.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.