сту̀дио

 

Тълковен речник

ср., само ед.
1. Специално обзаведено помещение на скулптор, художник, фотограф и др.; ателие.
2. Специално помещение, откъдето се осъществяват телевизионни и радиопредавания. Пето студио на телевизията.
3. Помещение, снабдено с техника и с изолирана от шумове кабина, където се правят звукозаписи.
4. Специализирано помещение, в което се озвучават филми.
5. Организирана група за подготовка на артистични кадри.
• прил. студиен, студийна, студийно, мн. студийни. Студийно време.

Българо-Английски речник

studio

Подробна информация от Wikipedia

Студио Гибли - Студио Гибли (на японски: 株式会社スタジオジブリ) е японско анимационно кино студио.
Студио Модерна - „Студио Модерна“ (на словенски: Studio Moderna) е търговска компания в Словения, Засавски регион, гр. Загоре на Сава (Zagorje ob Savi).
Студио В - „Студио В“ е българска квинтетна вокална поп формация, създадена през 1972 г. от Вили Казасян по предложение на Дирекция „Музика и музикални състави“ на Българското национално радио.
Студио Арт Лайн (издателство) - Artline Studios е българско издателство, регистрирано през 2005 г. със седалище в София, специализирано в издаването на приключенска литература и комикси.
Студио 60 - „Студио 60“ (на английски: Studio 60 on the Sunset Strip) е американски сериал, комедийна драма, по идея на Арън Соркин.
Студио 54 Нетворк (радио) - „Студио 54 Нетворк“ е италианска радиостанция, единствената частна с национален лиценз. Започва излъчване на 6 юни 1985 г.
Студио за класически и съвременни танци, Попово - Студиото за класически и съвременни танци е създадено през 1981 г. в Попово.
Медия линк - „Медия линк“ АД е българска компания, чиято основна дейност се състои в представляване на чужди телевизионни канали за България и осъществяване на дублажи на чужди програми.
Стадио Олимпико - „Стадио Олимпико“ е основното и най-голямо спортно съоръжение в Рим.
Стадион - Стадионът е място, където се играят спортове на открито, провеждат се концерти и други мероприятия. Той се състои от поле или сцена, които са частично или напълно заобиколени от постройка, направена за да могат зрителите да гледат пряко събитието.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.