Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

студѐнт

 

Тълковен речник

мн. студенти, м. Лице, което учи в университет. Умни студенти.
• прил. студентски, студентска, студентско, мн. студентски. Студентски стол. Студентско положение.

Българо-Английски речник

(university) student
СТУДЕНТ-медик a medical student, a student of medicine
СТУДЕНТ-юрист, СТУДЕНТ по право a student of law, a law student

Подробна информация от Wikipedia

Студент - Студент (на руски: студент; на полски: student; на немски: student; от латински: studens, -entis – „учащ се“) е обучаващ се във висше учебно заведение в едно от образователно квалификационните степени: специалист, бакалавър и магистър.
Студентски град - Студентски град е жилищен комплекс в югоизточна София, район Студентски (район), граничещ с кварталите „Дианабад“, „Дървеница“, „Витоша“ и „Малинова долина“.
Студентски химн - Счита се, че студентският химн Gaudeamus igitur е използван още през 13 век и авторите му са неизвестни.
Студентски (район) - Район „Студентски“ е един от 24-те административни района на Столична община. Той обхваща Студентски град, както и кварталите Дървеница и Мусагеница.
Студентски сдружения в Гърция - Студентски сдружения и общи студентски събрания (наричани още студентски асамблеи) съществуват във всеки държавен университет в Гърция.
Студентски конкурс Мулти-Комфортна Къща - Конкурсът „Мулти-Комфортна къща“ е международно събитие, посветено на енергийната ефективност на сградите.
Студентски празник (България) - Студентският празник се отбелязва в България на 8 декември от 1916 г. Денят е и патронен празник на Софийския университет „Св.
Студентката - Студентката (L'Étudiante) е френска романтична комедия от 1988 г. режисирана от Клод Пиното и с участието на Софи Марсо, Венсан Линдон и Елизабет Витали.
Студентско първенство - Студентското първенство е български футболен турнир. Организира се от Методичното обединение по футбол и Аматьорската футболна лига към БФС със съдействието на техните регионални структури.
Студентска трибуна - „Студентска трибуна“ е български вестник, седмично издание на Централния комитет на ДКМС (Димитровския комунистически младежки съюз).
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.