Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

струг

 

Тълковен речник

стругът, струга, мн. стругове, (два) струга, м. Машина за повърхностно стъргане на дърво или метал, при което се придава цилиндрична форма.

Българо-Английски речник

lathe; machine tool
револверен СТРУГ a turret lathe
дърводелски СТРУГ a wood-turning lathe

Подробна информация от Wikipedia

Струг - Стругът е най-масовата обработваща машина в машиностроенето за производството на ротационни детайли. Производството се осъществява със студена обработка на материала, като при ротация с режещ инструмент се реализира технологичния процес рязане чрез стружкоотделяне до получаване на желаната форма на детайла.
Струга - Струга (на македонска литературна норма: Струга) е град в Северна Македония с население 16 559 жители (2002).
Стругово - Стругово (на македонска литературна норма: Стругово) е село в Община Демир Хисар, Република Македония.
Струга (община) - Струга (на македонска литературна норма: Општина Струга, на албански: Komuna e Strugës) е община, разположена в югозападната част на Северна Македония и обхваща селищата по горното течение на река Черни Дрин.
Струга (улица във Варна) - „Струга“ е улица във Варна. Тя е един от преките маршрути в широкия градски център, тъй като свързва бул.
Стругът - Стругъ̀т е присъединено селище към село Черни Осъм.
Струганица - Струганица е село в община Враня, Пчински окръг, Сърбия. Според преброяването от 2011 г. населението му е 13 жители.
Аркадий и Борис Стругацки - Аркадий и Борис Стругацки са братя руски писатели-фантасти. Тази статия засяга съвместната им работа. За самите тях и самостоятелното им творчество вижте Аркадий Стругацки и Борис Стругацки.
Струга (пояснение) - Струга може да се отнася за:
Страхоядица - Страхоядица (на македонска литературна норма: Страхојадица, на албански: Strugodica, Strugudica) е село в община Зелениково на Република Македония.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.