стратегически

 

Тълковен речник

стратегическа, стратегическо, мн. стратегически, прил. Стратегичен.

Българо-Английски речник

strategic

Подробна информация от Wikipedia

Стратегически ядрени сили на Руската федерация - Стратегическите ядрени сили на Руската федерация е обобщено наименование на силите от Въоръжените сили на Русия, имащи стратегическо ядрено оръжие за основно въоръжение.
Стратегическо управление - Стратегическото управление или стратегическият мениджмънт е комплексното управление на стратегията на дадена организация.
Стратегическо планиране - Стратегическото планиране е процес на разработване на планове и вземане на решения за мисията и целите, за стратегията и планирането на инвестиции, за предприемането на действия с дългосрочни последици.
Оръжия за масово поразяване - Оръжията за масово поразяване (съкратено ОМП) са сборен термин за стратегически оръжия, способни да избиват безразборно голям брой хора и да нанесат сериозни щети на природата.
Инициатива за стратегическа отбрана - Инициатива за стратегическа отбрана (на английски: Strategic Defense Initiative) е дългосрочна програма, обявена от президента на САЩ Роналд Рейгън на 23 март 1983 г.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.