стела̀ж

 

Тълковен речник

мн. стелажи, (два) стелажа, м.
1. Рафт, етажерка.
2. Множество рафтове в складове, библиотеки за подреждане на материали, книги и др. Вземам книга от стелажа.
• прил. стелажен, стелажна, стелажно, мн. стелажни.

Българо-Английски речник

тех. rack, shelf, shelving
(за uncтpyменти) tool stand

Подробна информация от Wikipedia

Стелаж - Стелажът представлява съвкупност от рафтове използвани за съхранение на стоки или предмети.
Стела (женско име) - Стела, от лат. Stella (звезда), е женско име, съответстващо на еврейското име Естир (еврейка, съпруга на персийски цар (Книга Естир / Esther; на руски Есфирь / в Стария Завет).
Стела Камерън - Стела Камерън (на английски: Stella Cameron) е американска писателка на бестселъри в жанра съвременен, исторически и паранормален любовен роман, и романтичен трилър.
Стела Гибънс - Стела Гибънс (на английски: Stella Gibbons) е английска писателка, журналистка и поетеса.
Стела Банкова - Стела Димитрова Ангелова-Банкова (по-известна като Стела Банкова) е български политик, народен представител в 39-то и 40-то народно събрание, кандидат за вицепрезидент на България с Петър Берон на изборите през 2006 г.
Стела Артоа - „Стела Артоа“ (на нидерландски: Stella Artois) е световна марка белгийска лагер бира, която принадлежи на международната пивоварна компания „Anheuser-Busch InBev“, Белгия.
Стелан Скарсгорд - Стелан Скарсгорд (на шведски: Stellan Skarsgård) (роден на 13 юни 1951 г.) е шведски актьор.
Стела Енева - Стела Алдемирова Енева е българска лекоатлетка с увреждания, състезаваща се основно в дисциплините хвърляне на диск, тласкане на гюле и хвърляне на копие.
Стеларатор - Стеларатор е тип реактор за управляем термоядрен синтез. Изобретен е от Лайман Спицер през 1951 г. Наименованието е свързано със „стела“ на латински: stella – звезда, което указва на сходността на процесите, протичащи в стеларатора и вътрешността на звездите.
Стела (Италия) - Стѐла (на италиански: Stella, на лигурски: Steia, Стея) е община в Северна Италия, провинция Савона, регион Лигурия.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.