Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

створ

 

Тълковен речник

1. Хидрометричният створ представлява маркирана в участъка на хидрометричната станция, перпендикулярно на течението профилна линия, в която се извършват измерване на водното количество и наблюденията на някои други хидрологични елементи, необходими за установяване хидроложкия режим на реката.

2. В строителството и навигацията: Условна вертикална плоскост, преминаваща през две точки, задаваща дадено направление.

Българо-Английски речник

мор. range
в СТВОР съм с keep in range with

Подробна информация от Wikipedia

Сътворение или еволюция - Спорът „Сътворение или еволюция“ е периодично възобновяван политически диспут относно произхода на Земята, човечеството, живота и Вселената.
Суворово - Суворово е град в Североизточна България. Той се намира в област Варна и е в близост до градовете Девня, Провадия и Вълчи дол.
Сътворението на Адам - Сътворението на Адам (на италиански: La creazione di Adamo) е стенопис, рисуван в периода 1508 – 1512 г., на италианския художник Микеланджело, който е част от тавана на Сикстинската капела.
Сторми Даниълс - Сторми Даниълс (на английски: Stormy Daniels) е артистичен псевдоним на Стефани Грегъри Клифърд (Stephanie Gregory Clifford) – американска порнографска актриса, режисьор, сценарист и продуцент на порнографски филми и екзотична танцьорка.
Суворово (община) - Община Суворово се намира в Североизточна България и е една от съставните общини на област Варна.
Сътворение на света - Сътворението на света е космогоничен мит и изначална легенда в митологията на почти всички религии, особено на "световните религии" - тези претендиращи да са глобални, т.е.
Стволова клетка - Стволовите клетки (на английски: stem cells, на немски: Stammzelle, на руски: стволовые клетки) са клетки, откривани в повечето, ако не във всички многоклетъчни организми.
Сторм Торгерсън - Сторм Торгерсън (на английски: Storm Elvin Thorgerson) е английски графичен дизайнер, известен с работата си за рок групи, като Пинк Флойд, Тенсиси, Дрийм Тиътър, Мюз, Антракс, Брус Дикинсън, Юръп, Хелоуин, Рейнбоу, Скорпиънс, Лед Цепелин и други.
Сторгозия - Сторгозия е късноантична и ранновизантийска крепост и селище, останки от което се намират в днешния парк Кайлъка в град Плевен в Северна България.
Стортингет - Стортинг (Стортингет буквално означава „голямо събрание“) представлява норвежкия парламент и се намира в столицата Осло.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.