Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

ста̀тия

 

Тълковен речник

мн. статии, ж.
1. Сравнително кратко научно или публицистично съчинение по определен проблем, отпечатано във вестник, списание и др. Оспорвана статия. Уводна статия.
2. Спец. Относително обособен кратък текст в речник, справочник, закон и др. Речникова статия.

Синонимен речник

(същ.) документ, описание, ръководство
(същ.) перо, точка, член

Българо-Английски речник

1. article
(във вестник, на специална тема) feature
уводна СТАТИЯ a leading article, leader, editorial
2. (счетоводна) item
3. (в документ) clause
4. (в речник) entry

Подробна информация от Wikipedia

Статия - За ръководството в Уикипедия, вижте Уикипедия:Статия.Статията е самостоятелна част от по-голямо писмено произведение, обикновено периодично издание – вестник или списание.
Статуя на Свободата - Статуята на Свободата (на английски: Liberty Enlightening the World, по-известна като Statue of Liberty, на френски: La Liberté éclairant le monde) е неокласическа скулптура, огромен паметник, който се издига в пристанището на Ню Йорк на остров Либерти.
Статистика - Статистиката е математическа дисциплина, която изучава добиването на информация чрез анализ и интерпретация на емпирични данни, използвайки теорията на вероятностите.
Статуя на София - Статуята на София е 26-метров монумент, езическа алегория на християнската светица, поставен в чест на настъпването на третото хилядолетие.
Статуя на Христос Спасител - -22.951667, -43.210833
Статик Екс - Статик Екс е бивша метъл група от град Лос Анджелис, щата Калифорния, САЩ, сформирана през 1994 г.
Статуя на Зевс Олимпийски - Статуята на Зевс Олимпийски, изваяна от прочутия древногръцки скулптор Фидий, е сред старите 7 чудеса на света.
Статица - Статица или по-рядко Статища (на гръцки: Μελάς, Мелас, до 1927 Στάτιστα, Статиста) е село в Егейска Македония, Гърция, в дем Костур, област Западна Македония.
Статистическа механика - Статистическата механика, също понякога наричана и статистическа физика, е приложението на математическата теория на вероятностите към класическата и квантовата механика.
Статистика на Световното първенство по футбол 2010 - Статистика на Световното първенство по футбол 2010, което се провежда в Южна Африка
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.