Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

спринт

 

Тълковен речник

спринтът, спринта, мн. спринтове, (два) спринта, м.
1. Бягане на къси разстояния, при което скоростта е максимална.
2. Усилване на скоростта при бягане до възможния предел, което обикновено става в края на предвиденото разстояние. Финален спринт.
прил. спринтов, спринтова, спринтово, мн. спринтови. Спринтова отсечка.
• Спринтови дисциплини. Спец. Лекоатлетически дисциплини по бягане на къси разстояния с максимална скорост.

Българо-Английски речник

сп. sprint

Подробна информация от Wikipedia

Спринт - Спринт е състезание по бягане на късо разстояние в леката атлетика. За спринт се считат дистанциите до 400 метра включително .
Спринт (група) - „Спринт“ е рок група в София, България.
Спринт Къп - NEXTEL Cup са принципалните серии на НАСКАР, известни в цял свят. Провеждат се от 2004 до 2007 г.
Мерцедес-Бенц Спринтер - „Мерцедес-Бенц Спринтер“ (Mercedes-Benz Sprinter) е модел микробуси на германската компания „Мерцедес-Бенц“, произвеждан в три последователни поколения от 1995 година.„Вито“ наследява предходния модел „Мерцедес-Бенц TN“ и е по-голям от компактния модел микробуси „Мерцедес-Бенц Вито“.
Спрингфийлд (Илинойс) - Спрингфийлд (на английски: Springfield) е град и столица на щата Илинойс в САЩ. Спрингфийлд е с население от 115 668 жители (2005) и обща площ от 156,20 км² (60,30 мили²).
Спрингфийлд (Мисури) - Спрингфийлд (на английски: Springfield) е третият по население град в щата Мисури в САЩ. Спрингфийлд има 158 097 жители (2000) и е с обща площ от 191,10 км² (73,80 мили²).
Спринцовка - Спринцовката е медицински инструмент, предназначен за изтегляне или впръскване на течност в тялото. Типичната спринцовка се състои от тръба, в която се движи бутало.
Спрингфийлд (Пенсилвания) - Спрингфийлд (на английски: Springfield) е град в окръг Делауеър, Пенсилвания, Съединени американски щати.
Спрингфийлд (Масачузетс) - Спрингфийлд (на английски: Springfield в превод „Пролетно поле“) е третият по големина град в щата Масачузетс, САЩ, и четвъртият по големина в региона Нова Англия.
Спрингфийлд (град, Орегон) - Спрингфийлд (на английски: Springfield) е град в окръг Лейн, щата Орегон, САЩ. Спрингфийлд е с население от 58005 жители (2008) и обща площ от 37,3 km².
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.