Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

спорт

 

Тълковен речник

спортът, спорта, мн. спортове, (два) спорта, м.
1. Еднотипни физически упражнения, които се правят системно, като периодически резултатите от тях се сравняват на състезания. Какъв спорт тренираш?
2. Физически упражнения, гимнастика. Спортът помага за укрепването на организма.
3. Прен. Хазартно увлечение, страст. Любовта е спорт за него.
прил. спортен, спортна, спортно, мн. спортни.
• Спортен тотализатор. Организация за залагане при спортни състезания или в други случаи.

Синонимен речник

(същ.) гимнастика, физкултура, състезание, упражнение, игри, забавление

Българо-Английски речник

sport(s)
конен СПОРТ riding
гребен СПОРТ rowing
плувен СПОРТ swimming
воден СПОРТ aquatics, aquatic sports
занимавам се със СПОРТ go in for sports

Подробна информация от Wikipedia

Спорт - Спортът включва всички форми на конкурентна физическа активност и игри, които посредством случайно или организирано участие имат за цел да използват, поддържат и подобряват физическите способности и умения на човека, като същевременно осигуряват наслада на участниците както и развлечения за зрителите.
Спортна психология - Спортната психология e интердисциплинарна наука, която извлича знание от полетата на кинезиологията и психологията.
Спортно ориентиране - Спортното ориентиране е спорт, в който от състезателя се изисква да се ориентира в непозната местност сред природата (навигация), като се придвижва с помощта на карта и компас.
Спортни шейни - Спортните шейни са зимен спорт, в който състезателите се спускат с шейни по улей за бобслей. Състезателите развиват висока скорост (около 140 км/ч) и ползват специфична състезателна екипировка.
Спорт в Ботевград - В Ботевград има изградени многофункционална спортна зала, футболен стадион и други спортни съоръжения, в които се тренират баскетболните, футболните и други спортни клубове в града.
Спортни танци - Спортни танци е наименованието на група от танци, превърнати във вид спорт. Оригинално социални танци, през годините претърпяват промени и започват да се танцуват състезателно, под строго определени правила.
Спортист на годината на България - Спортист на годината е годишна награда присъждана на най-добрия български спортист за годината. Победителят се избира от акредитирани журналисти.
Спорт ТОТО (БНТ) - Спорт ТОТО (преди Теглене тиражите на TOTO 2 и Втори ТОТО шанс) е предаване на Българската национална телевизия, в което се излъчват тиражи на Българския спортен тотализатор.
Спортно радиоориентиране - Спортното радиоориентиране (радиозасичане, на английски: Amateur Radio Direction Finding, съкратено ARDF) е технически спорт, който обединява умения за радиозасичане – откриване на радиопредаватели, посредством използването на апаратура (радиоприемник) за локализирането им – и умения за боравене с карта и компас и ориентиране.
Спортни кодове на държави и територии - Списъкът съдържа само държавите и териториите, които има код от МОК или ФИФА. За пълен списък на държави и територии виж Списък на страните.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.