Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

со̀фа

 

Тълковен речник

мн. софи, ж.
1. Канапе, диван.
2. Остар. Миндер.

Синонимен речник

(същ.) диван, канапе, кушетка

Българо-Английски речник

sofa, divan

Подробна информация от Wikipedia

Софарма - „Софарма“ АД е българска публична фармацевтична компания. Това е най-голямата българска фармацевтична компания, разполагаща с 12 завода в България и 3 в чужбина – Русия, Украйна и Сърбия.
Софарма бизнес тауърс - „Софарма бизнес тауърс“ е търговско-административен комплекс в София, открит на 6 октомври 2011 г. Разположен е край метростанция „Г. М.
Софала - Софала (на португалски: Sofala, изговаря се по-близко до Суфала) е провинция в Мозамбик. Разположена е в централната част на Мозамбик и има широк излаз на Индийския океан.
София - Со̀фия е столицата и най-големият град в България. Тя е 14-ят по големина град в Европейския съюз, с население 1 241 675 души (към 31.12.2018 г.).
Софийски университет - Софийският университет „Св. Климент Охридски“ е най-старото и най-голямо висше училище в България. Според световната класация на университетите към 2014 г.
Софийско метро - Софийското метро е първото и единствено метро в България. Въведено е в експлоатация на 28 януари 1998 г.
Сомалия - Сомалия (на сомалийски: Soomaaliya; на арабски: الصومال), официално Федерална Република Сомалия), известна до неотдавна като Демократична република Сомалия, е държава в Източна Африка.
Софийска (област) - Софийска област (също област Софийска или област София“) е област в България.
Софи Маринова - София Маринова Каменова, по-известна като Софи Маринова, е българска попфолк изпълнителка от ромски произход.
София (област) - Област София ( а също и Софийска област ) е област на България. Нарича се често и област София-град. Заема площ от 1 348,9 km².
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.