Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

слю̀да

 

Тълковен речник

мн. слюди, ж. Полупрозрачен минерал, който се цепи на слоеве и се използва за изолация, за огнеупорни бои, както и различните видове от него.

Българо-Английски речник

минер. mica

Подробна информация от Wikipedia

Слюди - Слюдите са група планарни минерали, отнасящи се към слоестите силикати, с близки свойства и обща формула (К,Na) (Al,Mg,Fe,Li)3 [AlSi3O10](OH,F)2. Те са широко разпространени в земната кора, главно като скалообразуващи минерали в магмени и метаморфни скали, но се срещат и при седиментните.
Следа - На български език следа (или диря) е обобщаващо понятие за оставен отпечатък или знак върху заобикалящата среда след случило се събитие.
Слюдянка - Слюдянка е град в Русия намиращ се в Източен Сибир. Градът е железопътен възел по Транссибирската магистрала и административен център на район Слюдянски, Иркутска област.
Без следа от теб - „Без следа от теб“ (на испански: Sin rastro de ti) е мексиканска теленовела от 2016 г., режисирана от Ана Лорена Пересриос и Валтер Дьонер Пеканинс, и продуцирана от Силвия Кано за Телевиса.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.