слу̀чка

 

Тълковен речник

мн. случки, ж. Случай, събитие, произшествие. Весела случка.

Синонимен речник

(същ.) случай, събитие, приключение, история, преживелица, произшествие
(същ.) епизод
(същ.) добър случай, щастлива случайност, късмет, случайност
(същ.) инцидент
(същ.) факт, обстоятелство

Българо-Английски речник

occurrence, happening; event; incident
изграден върху истинска СЛУЧКА founded on fact

Подробна информация от Wikipedia

Случка в интерната - „Случка в интерната“ (на английски: The Adventure of the Priory School) е разказ на писателя Артър Конан Дойл за известния детектив Шерлок Холмс.
Случайност - Случайността е липсата на модел или предвидимост на събитията. Случайна последователност от събития, символи или стъпки няма определен ред и не следва разпознаваем модел или комбинация.
Случайна величина - В математиката и по-специално в теорията на вероятностите и статистиката, случайната величина се използва за моделирането и изучаването на конкретни аспекти, принадлежащи на даден случаен експеримент.
Случаят на мистър Пелъм - „Случаят на мистър Пелъм“ (на английски: The Case of Mr. Pelham) е епизод № 10 от първия сезон на телевизионния американски съспенс сериал-антология „Алфред Хичкок представя“.
Случаят в Аби Грейндж - „Случаят в Аби Грейндж“ (на английски: The Adventure of the Abbey Grange) е разказ на писателя Артър Конан Дойл за известния детектив Шерлок Холмс.
Случаят с язовирната стена - „Случаят с язовирната стена“ (на грузински: განაჩენი) е съветска драма от 1959 година.
Случайно търсене - Случайно търсене (на английски: Random search, RS) е семейство методи за стохастична оптимизация, които не изискват градиент на задачата, за да бъде оптимизирана.
Случаят Пенлеве - „Случаят Пенлеве“ е български игрален филм (драма) от 1967 година на режисьора Георги Стоянов, по сценарий на Свобода Бъчварова и Евгени Константинов.
Случаят с Чарлз Декстър Уорд - „Случаят с Чарлз Декстър Уорд“ (на английски: The Case of Charles Dexter Ward) е роман на американския писател Хауърд Лъвкрафт, написан в началото на 1927 година и публикуван за първи път в списанието „Weird Tales“ през май-юли 1941 година.
Случаен концерт - „Случаен концерт“ е български игрален филм (мюзикъл) от 1960 година на режисьора Коста Наумов, по сценарий на Банчо Банов и Коста Наумов.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.