ска̀ран

 

Тълковен речник

скарана, скарано, мн. скарани, прил.
1. Който е в лоши отношения с друг. Скаран съм с жена си. Ние сме скарани от дълго време и не си говорим.
2. Прен. Обикн. ирон. Който не разбира, не проумява. Той е скаран с математиката.

Българо-Английски речник

on bad terms, at odds, at variance, at loggerheads, out (c with)
СКАРАН със света nobody's friend
СКАРАНи (together) by the ears
СКАРАНи приятели friends fallen out

Подробна информация от Wikipedia

Сказание за Генджи - „Сказание за Генджи“ (на японски: 源氏物語, Генджи моногатари) е японски роман от началото на 11 век, класическо произведение на японската литература.
Скачане на въже - Скачане на въже е игра за деца и младежи, при която един или няколко души прескачат въртящо се въже, което минава под стъпалата им и над главите им.
Скафандър - Скафандър (от гръцки σκάφος — корпус на кораб + ανδρός — родителен падеж от ανήρ — човек) е специално облекло, предназначено за изолация (защита) на човек (или животно) от околната среда.
Саранда - Саранда (на албански: Saranda или Sarandë, Сарандъ, гръцки: Άγιοι Σαράντα, Агии Саранда или само Σαράντα, в превод Свети четиридесет мъченици) е крайбрежен град в Южна Албания.
Саранци - Саранци е село в Западна България. То се намира на 5 km от с. Макоцево в община Горна Малина, Софийска област.
Скамандър - Скамандър или Ксант в древногръцката митология е:
Саранск - Сара̀нск (на руски: Саранск, на мокшански: Саранош, на ерзянски: Саран ош) e град в Русия, столица на Република Мордовия.
Скачинци - Скачинци или Скаченци (на македонска литературна норма: Скачинци) е село в централната част на Република Македония, община Градско.
Скарабеи - Скарабеите (Scarabaeus) са род едри насекоми, представители на торните бръмбари. Срещат се и на територията на България.
Саранска котловина - Саранската котловина е котловина в западната част на България, третата по ред от запад на изток задбалканска котловина.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.