Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

силуѐт

 

Тълковен речник

мн. силуети, (два) силуета, м.
1. Контрастно едноцветно изображение на човек или на предмет, като се маркират само контурите, без да се детайлизира. Върху витрината има интересен силует.
2. Очертание на контурите на човек или обект (обикн. в тъмнината); сянка. Силуетът на едно куче се раздвижи в мрака. С тази рокля силуетът става по-елегантен.

Синонимен речник

(същ.) профил, очертание, контура, образ, сянка
(същ.) контур, линия
(същ.) изрязана фигура
(същ.) тяло, фигура
(същ.) форма

Българо-Английски речник

silhouette, outline

Подробна информация от Wikipedia

Силует (група) - Силует е рок група от България, създадена през 1999 г. в град Бургас.
Силети - Силети (Селети) (на казахски: Сілеті; на руски: Силети) е река в Казахстан, Акмолинска, Павлодарска и Североказахстанска област.
Силхет - Силхет (на бенгалски: সিলেট বিভাগ) е една от 7-те области на Бангладеш. Населението ѝ е 11 291 000 жители (по изчисления от март 2016 г.), а площта 12 595,95 кв.
Силетитениз - Силетитениз (Селетитениз) (на казахски: Сілетітеңіз; на руски: Силетытениз, Селетытениз) е горчиво-солено езеро в Северен Казахстан, в източната част на Североказахстанска област и на границата с Павлодарска област.Езерото Силетитениз заема дъното на обширна котловина, намираща се в южната част на Ишимска равнина (част от Западносибирската равнина), на 64 m н.в.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.