Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

сивота̀

 

Тълковен речник

ж., само ед.
1. Сив цвят.
2. Прен. Еднообразие, незабележимост, скука. Сивотата на ежедневието.

Синонимен речник

(същ.) матовост, липса на блясък, затъмненост, мъглявина

Българо-Английски речник

1. greyness
2. прен. drabness, dullness, monotony
СИВОТАта на живота the prose of existence

Подробна информация от Wikipedia

Сивота - Сивота (на гръцки: Σύβοτα) е село в Северозападна Гърция, част от дем Игуменица, област Епир. Разположен е на 25 километра на юг от Игуменица.
Сивокафяв ушат фазан - Сивокафявият ушат фазан (Crossoptilon mantchuricum) е вид птица от семейство Phasianidae. Видът е световно застрашен, със статут Уязвим.
Сивокафява чинка - Сивокафявата чинка (Sporophila hypochroma) е вид птица от семейство Тангари (Thraupidae). Видът е почти застрашен от изчезване.
Сивова къща - Сивовата къща е възрожденска къща, паметник на културата в град Мелник, представител на мелнишката къща.Къщата е изградена през II половина на XIX век на десния бряг на Мелнишкото дере, малко преди площада.
Сиво агути - Сивите агути (Dasyprocta fuliginosa), наричани също опушени агути, са вид дребни бозайници от семейство Агутови (Dasyproctidae).
Сива гъска - Сивата гъска (Anser anser) е едър представител на семейство Патицови, разред Гъскоподобни. Тежи между 2,5 и 6 кг.
Сиво тити - Сивото тити още червенокоремно тити или тити молох (Callicebus moloch) е вид примат от семейство Сакита (Pitheciidae).
Сиво каменарче - Сивото каменарче (Oenanthe oenanthe) е прелетна птица от семейство Мухоловкови (Muscicapidae). Среща се и в България.
Сива икономика - Сива икономика или икономика в сянка е термин от икономическата теория и стопанската практика, с който се означава стопанска дейност, която без значение дали е законна или незаконна, не попада в националната статистика и съответно произведените от нея стоки и услуги не се отчитат в БВП.
Сиво тънко лори - Сивото тънко лори (Loris lydekkerianus) е вид бозайник от семейство Лориеви (Lorisidae).
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.