Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

седа̀ло

 

Тълковен речник

мн. седала, ср. Остар. Седалка.

Българо-Английски речник

seat, (на стол) chair-bottom

Подробна информация от Wikipedia

Седловини в Пирин - В Пирин планина има множество седловини. Голяма част от тях са важни проходи на главното пиринско било, страничните била и ридове, поради което са именувани.
Седлогърба хуя - Седлогърбите хуи (Philesturnus carunculatus), наричани също седлогръбки и тико, са вид средноголеми птици от семейство Новозеландски скорци (Callaeidae).
Седловина - Седловина се нарича късо понижение на планинско било, ограничено между два съседни върха. Терминът произлиза от специфичната форма на повърхността, наподобяваща на седло за конна езда с изпъкнала предна и задна част.
Седловина (село) - Седловина е село в Южна България. То се намира в община Кърджали, област Кърджали.
Седлоклюн щъркел - Седлоклюн щъркел (Ephippiorhynchus senegalensis) е вид птица от семейство Щъркелови (Ciconiidae).
Седило - Сѐдило (на италиански и на сардински: Sedilo) е малко градче и община в Южна Италия, провинция Ористано, автономен регион и остров Сардиния.
Седлогръб тамарин - Седлогръб тамарин (Saguinus fuscicollis) е вид бозайник от семейство Остроноктести маймуни (Callitrichidae).
Седловината - „Седловината“ е находище на бентонитови глини в България. Намира се на 700 m източно от село Доброволец в Източнородопския руден район.Находището е формирано при нискотемпературна хидротермална метасоматоза на среднокисели олигоценски туфи.
Сена Лодиджана - Сѐна Лодиджа̀на (на италиански: Senna Lodigiana, на западноломбардски: Sena, Сена) е село и община в Северна Италия, провинция Лоди, регион Ломбардия.
Седа (Латвия) - Седа ( произношение) (на латвийски: Seda) е град в североизточна Латвия, намиращ се в историческата област Видземе и в административния район Валка.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.