Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

свръ̀хестѐствен

 

Тълковен речник

свръхестествена, свръхестествено, мн. свръхестествени, прил. Който е необясним по естествен път; мистичен, тайнствен. Свръхестествени сили и способности.
• нареч. свръхестествено.

Синонимен речник

(прил.) необикновен, извънреден, свръхчовешки, магически, грамаден, неимоверен
(прил.) зловещ, мрачен, тайнствен, мистериозен
(прил.) окултен
(прил.) противоестествен, чудовищен, ужасен
(прил.) необичаен, странен

Българо-Английски речник

supernatural; weird

Подробна информация от Wikipedia

Свръхестествено (сериал) - „Свръхестествено“ (на английски: Supernatural) е американски драматичен сериал, свързан с паранормалното, създаден от Ерик Крипке.
Свръхестествено (сезон 2) - Вторият сезон на Свръхестествено, американски телевизионен сериал, започна на 28 септември, 2006. Това е първият сезон, който се излъчва по CW.
Свръхестествено (сезон 6) - Шестият сезон на Свръхестествено, американски сериал ще е петият сезон, който ще бъде излъчен по CW.
Свръхестествено (сезон 5) - Петият сезон на Свръхестествено, американски телевизионен сериал, ще започне на 10 септември, 2009. Това е четвъртият сезон, който се излъчва по CW.
Свръхестествено (сезон 3) - Третият сезон на Свръхестествено, американски телевизионен сериал, започна на 4 октомври, 2007. Това е вторият сезон, който се излъчва по CW.
Свръхестествено (сезон 4) - Четвъртият сезон на Свръхестествено, американски телевизионен сериал, започна на 18 септември, 2008. Това е третият сезон, който се излъчва по The CW.
Свръхестественост - Терминът „свръхестествено“ (на английски: supernatural; на латински: super, supra – „над“ и natura – „естество“) се отнася за вид съществувание отвъд обсега на познатата ни вселена.
Свръхестествено (сезон 1) - Първият сезон на „Свръхестествено“, американски телевизионен сериал, започна на 13 септември, 2005. Това е единстевеният сезон излъчван по WB.
Свръхестествено (пояснение) - Свръхестествено би могло да се отнася за:
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.