Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

своя

 

Тълковен речник

своиш, мин. св. своих, мин. прич. своил, несв.; какво/кого. Разг. Смятам за свой.

Синонимен речник

(гл.) засвоявам, обсебвам, завземам, завладявам, обземам, присвоявам, заграбвам, усвоявам
(гл.) притежавам, собственик съм, имам, държа, владея

Подробна информация от Wikipedia

Стоянка Мутафова - Стояна Константинова Мутафова е българска театрална и филмова актриса, по-известна като Стоянка Мутафова.
Соя - Соята (Glycine max) е едногодишно растение от семейство Бобови, срещащо се в диво състояние в Източна Азия.
Свободен дух - Свободен дух (на турски: Erkenci Kuş, в най-близък превод Ранобудна птичка) е турски сериал, примиерно излъчен през 2018 г.
Своге - Сво̀ге е град в Западна България. Той се намира в Софийска област и е на 42 km северно от град София. Градът е административен център на община Своге.
Своевременна подмяна на респираторните филтри - Своевременната подмяна на респираторните филтри е важен проблем, който възниква при работа в замърсена атмосфера, при което обикновено се използват нескъпи и удобни филтриращи респиратори.
Стоян Заимов - Стоян Стоянов Заимов е български националреволюционер, апостол на Априлското въстание, просветен деец, общественик и писател.
Своге (община) - Община Своге се намира в Западна България и е една от съставните общини на Софийска област.
Свободна воля - Свободната воля е възможността за безпрепятствен избор между различни възможни начини на действие.Свободната воля е тясно свързана с концепциите за морална отговорност, заслуга, вина, грях и други оценки, които са приложими само към свободно избрани действия.
Стоян Омарчевски - Стоян Омарчевски е български политик от БЗНС, министър на народното просвещение в правителството на Стамболийски (1920 – 1923).
Стоян Михайловски - Стоян Николов Михайловски е виден български писател и общественик, политик, председател на Върховния македоно-одрински комитет.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.