рѐктор

 

Тълковен речник

мн. ректори, м. Ръководител на висше учебно заведение.
прил. ректорски, ректорска, ректорско, мн. ректорски.

Българо-Английски речник

rector, (в Англия) chancellor, ам. president

Подробна информация от Wikipedia

Ректор - Ректор (от латински — управител, ръководител) е най-висшият научен и административен ръководител на висше училище (като университет, академия и други) или на друг вид училище.
Софийска духовна семинария - Софийската духовна семинария „Свети Йоан Рилски“ в София е основната семинария на Българската православна църква.
Реторика - Реторика или риторика (формите са дублети, тоест еднакво правилни; вж по-долу етимология) е умението, дарбата или изкуството да се говори добре, още това е науката, която се занимава с изучаването на умението за убедително и умело говорене пред публика.
Рекорди във футболното първенство на Италия - Тази страница се отнася за поставените отборни и индивидуални рекорди в италианският шампионат.
Рекорди на пилотите във Формула 1 - Световният шампионат във Формула 1 се организира от ФИА от 1950 година. По-долу ще намерите статистика за много от постиженията на пилотите в историята на шампионата.
Реторичен въпрос - Реторичният въпрос (пише се и риторичен) е фигура в реториката, изразена под формата на въпрос, който не предполага отговор, а привлича вниманието на читателя и го навежда към размисъл.
Ресторант - Ресторант (от френски: Restaurant, свързано с глагола възстановявам) е заведение, в което се сервират храна и напитки за обществеността (широката публика) срещу заплащане.
Рекорди и статистика от Висшата лига - Най-високото ниво на английския футбол е преименувано на Висшата лига за началото на сезона 1992/93. На тази страница са представени рекорди и статистически данни от Висшата лига.
Риктор Нортън - Риктор Нортън (на английски: Rictor Norton; р. 25 юни 1945) е американски изследовател в областта на литературната и културната история, в частност на гей историята.
Рекорд - Рекорд е най-доброто постижение, най-добрият резултат в дадена дисциплина. Най-често рекорди се поставят в спортни дисциплини, но рекорд може да се постави навсякъде, където нещо може да се измери и сравни.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.