Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

рѐвна

 

Тълковен речник

ревнеш, мин. св. ревнах, мин. прич. ревнал, св. – вж. реввам.

Българо-Английски речник

рѐвна
= рѐввам гл.
1. roar; set up/raise a howl;
2. (заплаквам) turn on the waterworks.

Подробна информация от Wikipedia

Ревматология - Ревматологията е дял от медицината, подспециалност при вътрешните болести и педиатрията, занимаваща се с диагностиката и лечението на ревматични болести.
Ревматизъм - Ревматизъм е общ термин, който включва възпалителни заболявания на ставите и съединителните тъкани. Може да даде отражение на сърцето, бъбреците, костите и кожата.
Равна (област Варна) - Равна е село в Североизточна България. То се намира в община Провадия, област Варна.
Равна гора (област Варна) - Равна гора е село в Североизточна България. То се намира в община Аврен, област Варна и е на около 2 км от село Болярци, област Варна.
Равна (дем Кукуш) - Равна, Рамна или Долна Равна (на гръцки: Ίσωμα, Исома, до 1927 година Ράβνα, Равна) е село в Егейска Македония, Гърция, дем Кукуш (Килкис) на административна област Централна Македония.
Ренате Велш - Ренате Велш (на немски: Renate Welsh) е австрийска писателка и преводачка, авторка на книги за деца, романи, разкази и радиопиеси.
Ренате Лахман - Ренате Лахман (на немски: Renate Lachmann, родена на 4 февруари 1936 в Берлин) е германска славистка, литературна теоретичка, историчка на културата.
Ревност - Ревността е емоция и типично се свързва с негативни мисли и чувство на несигурност, страх и притеснение относно нежелана загуба на нещо, което човек цени, като например любовна връзка.
Речна чайка - Речната чайка, чайка смехулка, смехурка (Chroicocephalus ridibundus) е прелетна птица от семейство Чайкови.
Речна перлена мида - Речна перлена мида (Margaritifera margaritifera) е сладководна едра речна мида от семейство Margaritiferidae.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.