Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

разсѐля

 

Тълковен речник

разселиш, мин. св. разселих, мин. прич. разселил, св. – вж. разселвам.

Българо-Английски речник

Подробна информация от Wikipedia

Разделяне на Британска Индия - Разделянето на Британска Индия (на английски: Partition of India) е процес на разделяне на бившата британска колония Британска Индия на независимите държави доминион Пакистан (14 август 1947) и Индийски съюз (15 август 1947).
Разделяне на Чехословакия - Разпадането на Чехословакия се случва на 1 януари 1993 г., когато Чехословашката федерация се разделя на две независими държави - Чешката република и Словакия.
Разделяне на отговорности - Разделянето на отговорности (на английски: separation of concerns) е базов принцип при дизайна и реализацията на сложни софтуерни системи.
Разсеян звезден куп - Разсеяният звезден куп е групировка от няколко стотици до няколко хиляди звезди, образуващи гравитационно свързана система без определена форма.
Разделяне на териториите - „Разделяне на териториите“ (на английски: Continental Divide) е американски филм от 1981 година, романтична комедия на режисьора Майкъл Аптед по сценарий на Лорънс Касдан.В центъра на сюжета е неочакваната любовна връзка между известен разледващ журналист от Чикаго и живееща в изолация в планините изследователка на белоглавите орли.
Подялби на Жечпосполита - Жечпосполита е разделяна 3 пъти в края на 18 век (след Седемгодишната война) и овладявана от 3 сили, влезли постфактум в Свещения съюз – Руската империя, Свещената римска империя (от 1806 г.
Първо разделяне на Полша - Първото разделяне на Полша се състои през 1772 година като първото от три подялби, които прекратяват съществуването на Полско-литовската държава до 1795 година.
Разцепване - Разцепване може да се отнася до:
Split screen - Във филмите, това е видимо разделение на екрана, по принцип наполовина, но понякога и на няколко картини.
Раздел (област Ямбол) - Раздел е село в Югоизточна България. То се намира в община Елхово, област Ямбол.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.