Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

разора̀

 

Тълковен речник

разореш, мин. св. разорах, мин. прич. разорал, св. – вж. разоравам.

Българо-Английски речник

разора̀
= разора̀вам гл. plough up; (разбивам) break/cut up; ~ целина break/upturn virgin soil.

Подробна информация от Wikipedia

Разораната целина (филм) - „Разораната целина“ (на руски: Поднятая целина) е трисериен съветски филм, заснет в периода 1959 – 1961 г.
Разораната целина - „Разораната целина“ (на руски: Поднятая целина) е роман на руския писател Михаил Шолохов, издаден в две отделни части – първата през 1932, а втората – през 1959 година.
Разград - Ра̀зград е град, разположен в Североизточна България. Той е административен център на община Разград, област Разград.
Разград (област) - Област Разград е една от 28-те области на България. Съседни на областта са: област Силистра на североизток, област Русе на запад-северозапад, област Търговище на юг-югозапад и на изток се намира област Шумен.
Разград (община) - Община Разград е разположена в Североизточна България и е една от съставните общини на област Разград.
Размразяване при Хрушчов - Размразяването при Хрушчов (на руски: хрущёвская о́ттепель) се отнася до периода от началото на 50-те до началото на 60-те години, когато репресиите и цензурата в Съветския съюз са смекчени, а милиони политически затворници са освободени от лагерите на ГУЛАГ във връзка с политиката на десталинизация и мирно съвместно съществуване с други нации на Никита Хрушчов.
Разработка на софтуер - Разработката на софтуер (среща се и като разработка на приложения, софтуерен дизайн, проектиране на софтуер, разработване на приложен софтуер) е разработването на софтуерен продукт съобразен с нуждите на дадена целева група или маркетинга на един софтуерен продукт.
Разработка чрез тестове - Разработка чрез тестове, (на английски: Test-driven development, TDD) е метод за разработка на софтуер, при който се спазва следният работен цикъл: първо се пишат тестови варианти (test cases), които да покрият изискванията за новия изходен код, а чак след това се пише програмния код така, че да покрива тези тестове.
Разработване на Windows 7 - Разработването на Windows 7 започва през 2006 г. Windows 7 е в процес на разработка вече над две години и се очаква да бъде пусната на пазара през третата четвърт на 2009 г.
Разорението на тракийските българи през 1913 година - „Разорението на тракийските българи през 1913 г.“ е книга, издадена от Любомир Милетич през 1918 г., която описва масовото изтребление и прогонване, на които са подложени българите в Източна Тракия и Източните Родопи.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.